Vela Luka - otok Korčula - Hrvatska

 
Izrada web stranica Izrada web stranica i internet marketing design-ERS
Pretraži design-ERS.net
Design-ERS home
 
Design web stranica - web dizajn
 
Graficki dizajn
 
Portfolio
 
Kontakt
 
Internet marketing
 
Blog
 
Google

Web preporuka:
Meridijani (Hrvatski zemljopis) - časopisa za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja

Meridijani - časopis za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja
Mediterano
Tourist Agency - Vela Luka

Vela Luka - Hrvatska

Vela Luka - otok Korčula - Hrvatska - opće informacije


Vela Luka - Korčula - HrvatskaOvo slikovito mjesto nalazi se na zapadnom dijelu otoka Korčule, a od grada Korčule udaljeno je 42 kilometra. Najveće je mjesto na otoku koje broji gotovo 5000 stanovnika. Vela Luka se smjestila u dnu dubokog zaljeva (9,2 km) te se smatra jednom od najzaštićenijih luka na ovom dijelu Jadrana . Također se ističe ljepotom i razvedenošću obale sa brojnim otočićima i uvalama te zelenilom okolnih brežuljaka obraslih borovom šumom.
Stanovnici se bave raznima granama privrede, mjesto ima nekoliko hotela, toplice, manje industrijske pogone, te upravne organe i javne službe (granični prijelaz, pošta, ambulanta, škola ...). U Veloj Luci se nalazi Kulturni centar koji je smješten u starom ljetnikovcu Kaštelu, a posjeduje vrijednu arheološku zbirku pretpovijesti iz obližnjeg neolitskog nalazišta, te rimskih lokaliteta, a osim toga ovdje je i zbirka suvremene umjetnosti domaćih i svjetskih umjetnika.

Na području današnje Vele Luke već u prapovijesti ( 3200 g.p.k ) nalazimo tragove ljudskog prisustva o čemu svjedoče arheološki nalazi u Veloj spilji.
Ostaci gradina i gomila dokazi su o prisustvu Ilira i kasnijoj grčkoj kolonizaciji (5 s.p.k ), a brojni ostaci govore i o intenzivnom naseljavanju rimskog stanovništva. U srednjem vijeku Vela Luka je postojala samo kao područje na kojem su korčulanski knezovi i plemići gradili svoje kaštele, a u tom razdoblju sagrađena je crkvica sv. Vicence i crkvica sv. Ivana u Gradini.
Vela Luka se počinje formirati kao naselje tek krajem 18. st. i od tada možemo pratiti njen stalni razvoj do danas, kad se razvila u privlačan i pitom gradić s razvijenom privredom, školstvom i raznovrsnom kulturnom aktivnosti.

Vela Luka - Korčula - Hrvatska 002


Apartments Vela Luka

Privatni apartmani u Veloj Luci na otoku Korčuli. Turistički vodič, rezervacija smještaja, aktivni odmor...


Korcula Island Apartments Vela Luka Croatia

Apartments Vela Luka je stranica koja osim velike količine informacija o Veloj Luci i otoku Korčuli nudi rezervaciju privatnog smještaja i posreduje između vas i vlasnika smještaja bez provizije.

Dobro došli na naše stranice i u Velu Luku. Ovim stranicama želimo vam približiti i opisati gradić Velu Luku, njegove turističke mogučnost, kulturne znamenitosti i nasljeđe i upoznati vas s njegovom ljepotom i slikovitošću...

Stranica je na engleskom jeziku!


Apartments Vela Luka online >>> Korcula
 

Otok Korčula


Iznajmljivanje kuća za odmor i apartmana, najam brodova, najam auta, svjetionici, aktivni odmor...


Mediterano putnička agencija
Tim, sastavljen od mladih ljudi, zaljubljenika u otok i život na otoku Korčuli. Trudimo se voditi vizijom prilagođenom željama i potrebama modernog putnika, a iskustvom i poznavanjem jedinstvenih resursa otoka omogućiti Vam najbolju organizaciju boravka.

Obratite se sa povjerenjem, posjetite nas u našem uredu, kontaktirajte mailom ili telefonski.više: Otok Korcula
 
 

Vela Luka - Službene stranice Općine Vela Luka

Vela Luka:
Osnovne informacije, Povijest, Stanovništvo, Gospodarstvo, Turizam, Kultura, Sport, Političke stranke, Udruge, Javne ustanove.

Općinsko vijeće:
Struktura, Radna tijela, Sjednice, Poslovnik, Javna priznanja.

Poglavarstvo:
Struktura, Sjednice, Natječaji, Općinska uprava.

Dokumenti:
Prostorni plan, Proračun, Statut općine, Službeni glasnik.
Novosti, obavijesti, itd.


detaljnije» Vela Luka
 

Vela Luka - Travel and Bussines directory


Accommodation - list of hotels, apartments, rooms, houses, camps...
Services - rental services, real estates, advertising, restaurants...
Korcula island - general info, places and interesting sites.
Vela Luka - Land Registry, Cartulary, Urbanistic Plans and more...
velaluka.biz - facebook profil


detaljnije» Vela Luka Travel and Business directory
 

ULJARA ZLOKIĆ


Uljara Zlokić osnovana je 1995. godine u Veloj Luci, na otoku Korčuli. Maslinarstvo je simbol veloluške tradicije i kulture stoga obitelj Zlokić ljubav i štovanje prema maslini prenosi iz generaciju u generaciju, a moderna uljara i etnografska zbirka maslinarstva i uljarstva svjedoče o neizbježnom spoju suvremenog i tradicionalnog, mladog i starog...


više » ULJARA ZLOKIĆ - Vela Luka

VELOUJE


Veloulje predstavlja izvorni veloluški proizvod. Ekstra djevičansko maslinovo ulje zelenožute boje te osebujna i intezivna mirisa svježe masline jedinstven je i skladan spoj autohtonih dalmatinskih sorti lastovke, drobnice i orgule. Prirodnost i složenost okusa očuvane su ekološkim načinom uzgoja, ručnom berbom, hladnom preradom maslina te čuvanjem ulja u kontroliranim uvjetima...


više » VELOUJE - Vela Luka

Restoran Pod Bore


Čast nam je istaknuti da naš restoran radi dugi niz godina. Još 02.06. 1973. god. Marin Žuvela Doda otvorio je restoran, koji je obogatio ugostiteljsku ponudu Vele Luke i doprinio njenom razvitku.

Ovdje su ugošćeni brojni domaći i strain turisti. Ljudi iz privrednog, kulturnog, športskog, vjerskog i političkog života. Bila nam je posebna čast ovdje ugostiti vodstvo i prvog predsjednika republike Hrvatske dr. Franju Tuđmana. (09.10.1995).


više » Restoran Pod Bore - Vela Luka
 

Restoran Casablanca


U samom srcu Vele Luke, na terasi pokraj mora smjestila se Casablanca. Jednostavan riblji restoran-konoba. Spoj ugodne atmosfere i bogate ponude, koja spremljena na tradinionalan način zadovoljava i najistačaniji okus. Danas, malogdje možete jesti prefine jadranske lignje, fete velikih zubataca ili kirnji. Konoba je mjesto puno svježih kamenica, raznih školjiki.

Premda smo riblji restoran, ovdje možete pojesti i jednako dobre razne steakove, salate, tjestenine... Našim dragim gostima ujedno nudimo i jela spremljena ispod peke, naravno uz prethodni dogovor. Dođite i uvjerite se u kvalitetu i svježinu ponude.

Rent a boat casablanca u ponudi ima velik broj plovila raznih vrsta, koja sigurno zadovoljavoju razne interese, a i financijski su pristupačna. Zavisno od vaših želja i potreba, organiziramo izlete na obližnje otoke. Za višednevne najmove nudimo vam dodatne popuste.


više » Restoran Casablanca - Vela Luka
 

RENT A BOAT - Vela Luka

Mediterano putnička agencija.
Ponuda brodova i kajaka, važeće cijene, uvjeti iznajmljivanja i ostale korisne informacije.
Otok Korčulu okružuju poluotok Pelješac, otoci Hvar, Lastovo, Vis, Mljet te nekoliko desetaka manjih otoka. Otkrijte skrivene plaže, uvale i otoke brodom ili kajakom iz naše ponude.

Rent a boat Vela Luka


 

Kampiranje otok Korčula

Auto Kamp Potirna smješten je na zapadnom dijelu otoka Korčule 50km od grada Korčule i 7km od mjesta Vela Luka. Kapacitet kampa je 80 osoba a udaljen je od mora 400 metara. Kamp posjeduje priključke za struju i novi sanitarni čvor sa toplom vodom.

Kuhinja koja je na raspolaganju gostima posjeduje dva frižidera i tri sudopera.
U sklopu kampa gostima je na raspolaganju i veliki kamin.

Od rekreativnih sadržaja u kampu je na raspolaganju stol za stolni nogomet i teren za boćanje.

  

kampiranje otok Korčula » Auto kamp Potirna - Korčula
 

Konstruktor-Vranac d.o.o.


Konstruktor-Vranac d.o.o. Tvrtka specijalizirana za građenje, adaptacije, rekonstrukcije te dogradnje stambenih i poslovnih objekata.

Trgovačko društvo Konstruktor Vranac d.o.o. je pravni sljednik građevinskog poduzeća Vranac Vela Luka koje je utemeljeno 1975. godine. Kroz svoju povijest sadašnji Konstruktor Vranac kao i mnoga trgovačka društva koja se bave graditeljstvom prolazio je svoje i dobre i loše dane sve do 2006 godine.

Reference.
Izgradili smo iz temelja nekoliko objekata i to redom: Villa Adriatica, više apartmana u uvali Stračinčica pokraj Vele Luke, dvije kuće za odmor na Širokoj te još mnogo manjih, ali vrlo zahtjevnih objekata. Uređivali smo dio obale na trajektnom pristaništu u Veloj Luci, popločavali dio pijace Župe Svetog Josipa u Veloj Luci, itd.

 

Web directory - promocija design-ERS

Ovdje može biti opis ili oglas vaše tvrtke!

Isključiva namjena ove stranice je oglašavanje proizvoda i usluga za poduzeća i osobe koje se bave djelatnošću vezanom uz naslov ove stranice.
Design-ERS ne nudi usluge iz naslova ove stranice već isključivo oglasni prostor na stranicama visoko pozicioniranim na pretraživaču Google (www.google.com)!!!

Maksimalan mogući broj oglasa na ovoj stranici je 10.

Želite li da vaša stranica bude visoko pozicionirana na pretraživačima, kontaktirajte nas !


postavite svoj oglas na ovu stranicu >>> internet promocija


 

NJEMAČKO HRVATSKI RJEČNIK I HRVATSKO NJEMAČKI ONLINE RJEČNIKDesign-ERS izrada web stranica i internet marketing
Rječnik internet pojmova


Rječnik - kompletan popis


1. Google 43,7 %
2. Yahoo 28,8 %
3. MSN Search 12,8 %

Zastupljenost upotrebe pretraživača za 2006

Trenutno online: 6
Internet promocija
 
  korcula
vela luka
Croatia Villas
Dubrovnik Croatia
Organizacija kongresa

 

apartmani hrvatska
apartmani dalmacija
apartmani dubrovnik
apartmani istra
apartmani hvar
apartmani korčula
apartmani vela luka
apartmani donjerković
apartmani deacaeli
apartmani krk
apartmani trogir
apartmani biograd
apartmani brela
apartmani makarska
apartmani mljet
apartmani pag
apartmani cavtat
apartmani vodice
apartmani brač
apartmani vis
apartmani cres
apartmani lastovo
apartmani baška
apartmani novalja
apartmani selce
apartmani zaton
apartmani otok rab
privatni smjestaj


  stolarija
zaštitna mreža za oluke
pvc stolarija
aluminijska stolarija
bravarija
aluminijska bravarija
projektiranje
limarija
arhitektura
adaptacije stanova
uređenje interijera
Apolon bazeni
  web hosting
smještaj web stranica
pristup internetu

   

  nekretnine hrvatska
nekretnine istra
nekretnine dalmacija
nekretnine zagreb
nekretnine dubrovnik
nekretnine pula
nekretnine zadar
nekretnine rijeka
nekretnine krk
nekretnine Korčula
nekretnine hvar
prodaja apartmana
prodaja nekretnina
prodaja stanova

  tisak hrvatska
jutarnji list
vecernji list
slobodna dalmacija
glas istre
novi list
zadarski list
glas slavonije

  e trgovina

  otpad
zastita
priroda
zdravlje

  pakiranje

  namještaj
kuhinje
salon namještaja

  umjeravanje
lijekovi
INTERKONT
Studio otisak
Stomatološka ordinacija
Uklanjanje celulita
Izrada terarija
Glazbala Gojmerac
 
Programiranje i dizajn: design-ERS internet marketing i izrada web stranica © desig-ERS 2003