tražilice - pretraživači - search engine novosti

 
Izrada web stranica Izrada web stranica i internet marketing design-ERS
Pretraži design-ERS.net
Design-ERS home
 
Design web stranica - web dizajn
 
Graficki dizajn
 
Portfolio
 
Kontakt
 
Internet marketing
 
Blog
 
Google

Web preporuka:
Meridijani (Hrvatski zemljopis) - časopisa za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja

Meridijani - časopis za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja
Mediterano
Tourist Agency - Vela Luka

Što su search engine novosti?

Uz promociju usluga izrade i optimizacije web stranica te web promocije, stranicom www.design-ers.net pokušavamo nizom servisa i članaka o srodnim temama pridonjeti popularizaciji drugačijeg pristupa web stranicama kao sredstvu oglašavanja.

Nizom članaka "Search engine novosti" nastojimo približiti zanimljive novosti i kretanja u svijetu internet pretraživača orjentirajući se na bitno, a izbjegavajući dosadne informacije npr. o međusobnom preuzimanju tvrtki, stanju Googleovih dionica i pojavi novih servisa internet pretrage vezanih uz lokaciju, a ograničenih isključivo na SAD i sl.

Google Web Accelerator

 


Google search engine - web acceleratorGoogle ima novu igračku :)!
Ime joj je web accelerator i služi za ubrzavanje učitavanja internet stranica. Sve što trebamo učiniti je instalirati Google web accelerator na našu makinu i web stranice se počinju učitavati brže nego ranije.

Kako radi, kako se koristi i ostale detalje Google je objavio na stranici webaccelerator.google.com/support.html


Evo nekih bitnijih detalja:

2. How does Google Web Accelerator work?

Google Web Accelerator uses various strategies to make your web pages load faster, including:

- Sending your page requests through Google machines dedicated to handling Google Web Accelerator traffic.
- Storing copies of frequently looked at pages to make them quickly accessible.
- Downloading only the updates if a web page has changed slightly since you last viewed it.
- Prefetching certain pages onto your computer in advance.
- Managing your Internet connection to reduce delays.
- Compressing data before sending it to your computer.

Nova igračka nalazi se ovdje: Google web accelerator

Budući da je web accelerator prvenstveno konfiguriran za IE i Firefox dodajmo ovome i novi OneStatov izvještaj o zastupljenosti browsera:

1. Microsoft IE 86.63 %
2. Mozilla Firefox 8.69 %
3. Apple Safari 1.26 %
4. Netscape 1.08 %
5. Opera 1.03 %


 

Google još uvijek prvi

 


Google search engine još uvijek prviTvrtka OneStat objavila je ovih dana kako se upotreba Google pretraživača u posljednjih 8 mjeseci povečala za 0.8 %.

Budući da je upotreba Yahoo pretraživača stabilna očito je da je Google svoj postotak povečao na račun MSN-a koji je u posljednjih 8 mjeseci pao za 0.6 %

2005
1. Google 57.2%
2. Yahoo 21.3
3. MSN Search 8.6%
4. AOL Search 3.5%

2004
1. Google 56.4%
2. Yahoo 21.1 %
3. MSN Search 9.2%
4. AOL Search 3.8%

Google


 

Novosti iz Google laba - "Google suggest"

 


Google suggest search Google lab ne miruje!
Ovoga puta donosi nam search engine vrlo nalik na dobro poznati Google search ali s jednom bitnom razlikom.
Pocnemo li upisivati traženi pojam kao što to inace cinimo, Google suggest pokušava predvidjeti rijec ili pojam koji tražimo i sugerira nam 10 pojmova. Kako dodajemo jedno po jedno slovo, Google postaje sve precizniji u predviđanju našeg upisa i nudi nam traženi pojam najcešce mnogo prije nego ga u potpunosti ispišemo u polje za upis.

Konacan ispis ponuđenih pojmova izgleda vrlo nalik rezultatima Adwords Keyword Suggestions alata i ispisuje nam trazeni pojam uz jos neke najcesce kombinacije.

Looking forward and backward to it!

Google suggest


 

Google pretražuje 8.058.044.651 stranicu!

 


Google search engineGoogle pretražuje 8.058.044.651 stranicu!
Informacija koja sama po sebi dovoljno govori. Međutim ono što je ovdje također vrlo zanimljivo je "tajming" ove i sličnih objava od strane Google-a. Malene brojke ispod Google search forma mijenjaju se svako toliko, a njihova promjena zanimljivo se poklapa s novostima koje dolaze s konkurentskih pretraživača. Točno u trenutku kad je MSN pustio u promet svoj novi beta.search.msn.com (o njemu drugom prilikom) Google objavljuje ovu informaciju.
Rezultat: u medijima se tog trena osim o novom servisu konkurentskog pretraživača priča i o novom Google-ovom dostignuću.
Mudro, zar ne?!

www.google.com


 

Pun Pogodak

 


Pogodak - prvi pravi hrvatski search enginePogodak.hr je zaista pun pogodak. Oku ugodno i lako pamtivo sučelje, vrlo dobra preglednost, originalan naziv...
A što reći o rezultatima pretrage?! Iako vizualno Googlolik, rezultati pretrage se razlikuju.
Gledajući rezultate pretrage i uspoređujući poredak siteova i njihov stupanj prilagođenosti pretraživačima stječe se dojam da Pogodak funkcionira vrlo slično Googleu iz kraja 2002. godine.
Rezultati pretrage su relevantni. Budući da je svijest o potrebi prilagođavanja web stranica pretraživačima u hrvatskoj još u povojima vjerujemo da nije bilo lako osmisliti sistem vrednovanja koji će kvalitetno hijerarhijski posložiti gomilu neprilagođenih web stranica na rezultate pretrage.
Da, rezultati pretrage su relevantni i web stranice s mnogo kvalitetnog i iole prilagođenog sadržaja nalaze se većinom točno tamo gdje trebaju. Ne govorimo to samo zbog toga što su rezultati za web stranice prilagođene za Google i Yahoo na ovom pretraživaču fantastični. Na search engineu Pogodak posjetitelj nalazi ono što treba i kad stvarno nešto traži, a ne samo kad provjerava pozicije vlastitih stranica.

Ono što zaista impresionira je činjenica da spamerski siteovi s gomilom skrivenog teksta i ostalim kvazitehnikama bildanja pozicije na ovom pretraživaču većinom ne stoje naročito dobro. Nadamo se da će tako i ostati.

Mogućnosti brzog pretpregleda i varijacije padeža su zaista zanimljive opcije. Bit će zanimljivo provjeravati kako tekst napisan u jednom padežu utječe na poziciju sitea s obzirom na traženi pojam upisan u drugom padežu.

O sebi kažu:

"Pogodak! je jedina internetska tražilica specijalizirana za hrvatski internetski prostor i prije svega namijenjena hrvatskim korisnicima interneta. Cilj joj je omogućiti korisnicima kvalitetniju pretragu hrvatskoga internetskog prostora od tražilica koje su imali priliku koristiti do sada...

...Pogodak! se po tehnologiji, točnosti i relevantnosti pretraživanja natječe s najpoznatijim svjetskim pretraživačima. Glavne su prednosti tražilice Pogodak! pred drugima to što Pogodak! pretražuje samo hrvatske internetske stranice te podupire hrvatske dijakritičke znakove i hrvatska jezička pravila. To su razlozi zbog kojih Pogodak! po tehnologiji i lokalnoj usmjerenosti pri pretraživanju hrvatskoga interneta pretječe čak i vrlo kvalitetnu svjetsku tražilicu."

Sve u svemu Pogodak je vrlo, vrlo dobar search engine.

www.pogodak.hr


 

Upotreba fraza sastavljenih od 3 riječi u porastu...

 


Upotreba fraza od 3 riječi u porastuPrema izvještaju za srpanj tvrke OneStat, fraze sastavljene od dvije riječi i dalje su najzastupljenije kod pretraživanja putem tražilica ili pretraživača.

Upotreba fraza sastavljenih od 3 riječi je u stalnom porastu dok je upotreba samo jedne riječi pri pretrazi u padu.

Trend proširivanja fraza dodavanjem većeg broja riječi zbog dobivanja relevantnijih rezultata pretrage je očit što je i razumljivo. Zbog sve većeg povećanja količine sadržaja na internetu, posebno web stranica istog ili sličnog sadržaja ili tvrtki iste ili slične djelatnosti, potrebno je pretragu precizirati dodavanjem pojmova.

U brojkama to izgleda ovako:

Srpanj 2004 Prošli izvještaj:

1. 2 riječi 30.09%
2. 3 riječi 26.83%
3. 1 riječi 16.60%
4. 4 riječi 14.83%
5. 5 riječi 6.76%
6. 6 riječi 2.81%
7. 7 riječi 1.13%

1. 2 riječi 32.58%
2. 3 riječi 25.61%
3. 1 riječi 19.02%
4. 4 riječi 12.83%
5. 5 riječi 5.64%
6. 6 riječi 2.32%
7. 7 riječi 0.98%


 

Find.com web pretraživač ili tražilica

 


find.com search servisVrlo zanimljivi search engine ili tražilica. Ili tocnije, zanimljiv spoj metoda pretrage raznih dobro poznatih pretrazivaca u kombinaciji s nekim novim mogucnostima i idejama.

Kod osnovne pretrage weba Find.com nudi mnogo vrlo zanimljivih mogucnosti. Sami rezultati pretrage zapravo su pozicionirani prema vrijednosti na pretrazivacima Google, Teoma, AltaVista, MSN, AllTheWeb, tako da je pozicija neke stranice na Find.com pretraživaču zapravo ovisna o poziciji na rezultatima ostalih pretrazivaca.

U lijevom kutu pretrazivaca nalazi se prozorcic s vrlo zanimljivim mogucnostima prosirivanja ili suzavanja pretrage. Tako npr. za pretragu pojma "apartmani Hvar" , Find.com u lijevom prozorcicu pod naslovom "Organize your results by " nudi opciju "Organize your results by topic" tj. prema tematici. Proširivanje pretrage srodnim pojmovimaOvdje se nalaze pojmovi tematski vezani za pojam koji smo upisali i ovdje nam se ostavlja mogucnost da svoju pretragu prosirimo na ponuđene tematski vezane pojmove ili da obavimo pretragu iskljucivo tih pojmova zanemarujuci prethodnu pretragu.

"Organize your results by " također nudi i mogucnosti "Organize your results by format" gdje se prikazuje format navedenih dokumenata, zatim "Organize your results by Sites" gdje je prikazano u sklopu kojih stranica su dokumenti i koliko je rezultata s pojedinog sitea unutar prvih rezultata pretrage.
"Organize your results by source" nudi mogucnost da postojece rezultate pretrage pratimo na svakom pretrazivacu posebno.

Registriranim korisnicima Find.com nudi vrlo zanimljive mogucnosti. Traženi pojmovi mogu se spremiti kako bi bili dostupni kod sljedece posjete pretrzivacu. Uz te, trajno pohranjene pretrage, ovaj pretrazivac pamti i prikazuje nekoliko nasih posljednjih pretraga.Spremljene pretrage i posljednje učinjene pretrage
Osim osnovne web pretrage Find.com nudi i mogucnost pretrage raznih web imenika (directory) i novosti vezanih uz traženi pojam.

Nedostaci: Find.com ima dosta problema sa znakovima č,ć,ž,š...
Rezultati pretrage i pozicije stranica mijenjaju se iz minute u minutu.


Find.com pretrazivac: Find.com


 

Novi stari MSN search servis

 


Novi MSN search servisMSN pretraživač doživio je ovih dana značajne promjene.

Nova defaultna stranica MSN search servisa u mnogome podsjeća na Google i samo je nastavak trenda pojednostavljivanja dizajna search service home pagea koji su započeli Yahoo, AltaVista i A9 po uzoru na Google.

Uz spomenute kozmetičke promjene, MSN je uložio 100 milijuna dolara u poboljšanje svojih servisa pa tako i search servisa koji je sada napredovao u različitim pravcima.
Evo što kažu o svojim poboljšanjima search usluge:

Cleaner, Simpler Results:
Search results are better organized to help you quickly find the answers you need.

Quicker Access to Search:
You'll have quick access to MSN Search from the new home page at http://search.msn.com. We've also added one-click access to the most popular MSN services.

Better Answers:
With instant filtering, you can modify your search to find better answers across specialized MSN content such as Encarta, News and more.


Stranica koja prikazuje rezultate pretrage, za razliku od prethodne verzije sada jasno pokazuje koji su linkovi sponzorirani, a koji su rezultati pretrage.

Prvi uvid u relevantnost rezultata pretrage za tražene pojmove ne pokazuje nikakav napredak u kvaliteti usluge, međutim možda je potrebno nešto vremena da novi kriteriji i sistem vrednovanja daju određene rezultate.

više o novom MSN search servisu: MSN
Nova naslovna stranica MSN pretraživača: Search.MSN


 

Internet explorer + ostatak

 


Microsoft Internet Explorer zauzima 93.9 % browser tržištaIako nema direktne veze s novostima vezanim uz Search Engine, vlasnicima web siteova sljedeće statistike mogu biti od velike koristi.

OneStat, svjetski broj 1 u web analizi objavio je statistike zastupljenosti web browsera.

Iznenađenja nema. Internet Explorer i dalje je potpuno nedodirljiv kad je u pitanju upotreba bilo koje verzije ovog browsera. Zastupljenost upotrebe bilo koje verzije Microsoft Internet Explorera iznosi ogromnih 93.9 %

Pojedinačno, po verzijama i browserima to izgleda ovako:

1. Microsoft IE 6.0 69.3%
2. Microsoft IE 5.5 12.9%
3. Microsoft IE 5.0 10.8%
4. Mozilla 2.1%
5. Opera 7.0 1.02%
6. Microsoft IE 4.0 0.6%
7. Safari 0.71%

Zašto je to bitno?!
60 od 1000 korisnika nema Microsoft Internet Explorer!
300 od 1000 kurisnika nema Microsoft IE 6.0!

Najzastupljenije rezolucije monitora idu sljedecim redom:

1. 1024 x 768 - 54.02%
2. 800 x 600 - 24.66%
3. 1280 x 1024 - 14.1%
4. 1152 x 864 - 4%
5. 640 x 480 - 0.6%
6. 1600 x 1200 - 0.8%
7. 1152 x 870 - 0.1% 

Open Source pretraživači

 


MozDex search engineKao odgovor na rast popularnosti komercijalnih pretraživača koji koriste ranking formule ne objašnjavajući zašto je pojedini site rangiran tamo gdje je i onih koji indexiranje i ranking baziraju na plaćanju, pojavilo se nekoliko open source projekata. Jedini motiv (tako kažu) open source pretraživača je pružanje najkvalitetnije search usluge svakom korisniku.

 

MozDex

Open Source pretraživač koji je nastao koristeći podatke iz DMOZ directory-a.
Moz Dex koristi tehnologije i algoritme dostupne javnosti kako bi nudio transparentnu i poštenu uslugu. Cilj im je indexirati kompletan web na nacin da svaki ranking bude logican i opravdan.

 

Objects Search

Cilj im je ponuditi korisnicima najbolje rezultate pretrage, besplatnu prijavu i pošteno rangiranje na rezultatima pretrage.
Object Search pokušava rješiti dva bitna problema: manipulaciju rezultatima pretrage i pretrpanost informacijama.
Koriste " clustering engine" koji koristi textualne podatke i automatski ih raspoređuje u relevantne kategorije.

"Seven of the 10 most visited Web sites are search engines.Search engines have become essential to the quest for learning and knowledge in the Internet Age, and we don't want such an important platform to be used to deceive the public and skew search results." - kazu nadlezni u Object search-u

Uz standardne linkove cached i anchors, Object Search ima i jednu novost. To je link explain koji objašnjava ZAŠTO je neka stranica na poziciji na kojoj je.Detaljnije o MozDex search enginu: MozDex

Detaljnije o Objects Search search enginu: Objects Search


 

Novi Yahoo izgled

 


novi izgled Yahoo home page-aAko je vjerovati ovom screenshotu, Yahoo testira novi izgled svog home pagea.
Po ovome Yahoo svom search servisu daje mnogo veću važnost stavljajući ga u prvi plan svog novog home pagea.

Ostali yahoo servisi uključujući novosti sada su mnogo pregledniji, a i cijeli site izgleda mnogo jednostavniji za navigaciju.

Iako su promjene zapravo kozmetičke, ovo izgleda dobro! (ako bi bilo...)

Screenshot by SEJ


 

A9 - search engine tvrtke Amazon

 


A9 tražilica U listopadu 2003. Amazon.com pustio je u rad svoj search engine A9, opet powered by Google, ali osim Google rezultata A9 nudi mnoštvo zanimljivih mogućnosti.

Poput Googla čije rezultate pretrage koristi, A9 ima jednostavno sučelje sa velikim search boxom i standardnim info linkovima i tu svaka sličnost prestaje. Ako ste korisnik Amazon usluga pomoću svojih Amazon podataka (username i password) možete koristiti zanimljivu uslugu "Search History". Search History prati svaku vašu pretragu učinjenu na A9 i da bi ponovili prije učinjenu pretragu dovoljno je kliknuti na link upisanog pojma. Ovdje, za razliku od Explorera ili Google toolbara možete editirati vaš History brišući stranice koje nemate namjeru više posjecivati.

Stranica s rezultatima pretrage također nudi zanimljiva rješenja. Uz Google rezultate, u desnom dijelu stranice nalazi se područje sa dva linka Book results i search history i klikom na neki od njih otvara se zanimljivi "frame" poput onog u exploreru. Book results pokazuje knjige dostupne na Amazonu, a vezane uz traženi pojam.

U rezultatima pretrage pored Google rezultata nalazi se i tipka SITE INFO koja prelaskom miša otvara popup sa zanimljivim informacijama o traffic ranku, broju siteova koji linkaju site, brzini, koliko je site online i koje su još stranice posjetili posjetioci tih stranica.

Detaljnije o A9 serch enginu: a9.com


 

Google e-mail servis ( Gmail )

 


Gmail - Google mail servis Google priprema GMail, novi e-mail servis za koji se nada da će korisnicima omogućiti da pretražuju svoje mailove jednakom lakoćom kojom pretražuju web pomoću Google search servisa. GMail je još jedan način, uz Google news i Froogle kojim Google pokušava korisnike još čvršće vezati za svoje usluge...

Više neće biti potrebe brisati mailove kako nam inbox nebi bio prenatrpan i kako bi se lakše snalazili. Sve što će biti potrebno učiniti je upisati u upisno polje bilo što čega se možemo sjetiti vezano za mail koji tražimo.
Usluga je u razvoju već nekoliko godina i bila je kao takva korištena unutar Google-a, među njegovim uposlenicima. Sad je pretvorena u proizvod i za nekoliko tjedana bit će dostupan javnosti da ga testira.
U prvo vrijeme Google ne namjerava naplačivati ovu uslugu, već će je pokušati unovčiti prikazivanjem AdSense kontekstualnih reklama.
Korisnici će prilikom prijave za ovu uslugu dobiti 1 GB prostora u inboksu, što je 250 puta više nego što nudi Yahoo free mail service.
Onaj kome to nije dovoljno moći će kupiti po dodatnih 100 MB za 60 $ godišnje.
Detaljnije o ovoj usluzi: Gmail


 

Novi stari Google

 


Novi Google Već dulje vrijeme Google testira novi dizajn svojih search servisa kako bi ovi bili i vizualno što je moguće više user friendly.
Evo nekoliko screenova novog Google izgleda za Google search, Google image search i Google groups:

Google search 1, Google search 2, Google images, Google groups


 

Yahoo nelogičnosti...

 


Search engine novosti 003 Slika lijevo prikazuje stanje na search tržištu u prosincu 2003. U to doba Yahoo je još uvijek koristio Google rezultate za svoj Yahoo search servis. Ako ovim rezultatima vjerujemo, a nema razloga da ne vjerujemo, Yahoo je kao pretraživač koristilo skoro 30% surfera.

I tu se pojavljuju određene nelogičnosti:
Ako je Yahoo koristio Googleove rezultate za svoj Yahoo search servis to znači da je prva pozicija na određene pojmove na Google također i prva pozicija na Yahoo searchu. A to opet znači da bi, prema rezultatima sa slike Google trebao dovoditi samo 7% više posjeta na web sajt rangiran na prvo mjesto na oba pretraživača. U praksi to nije slučaj. Iako su koristili iste rezultate pretrage i iako su po korištenju bili relativno blizu Yahoo je na web site dovodio samo između 10 i 15 % posjetitelja.
I nije to bio slučaj samo sa web siteovima prilagođenim pretraživačima. Siteovi u potpunosti neprilagođeni pretraživačima pokazivali su slične rezultate.

Nakon što je Yahoo odbacio Google reultate iz svog Yahoo search servisa i nakon naglog porasta korištenja MSN-a, Yahoo i MSN uzimaju 60% ukupno učinjenih PRETRAGA, dok Google i AOL(powered by Google) imaju 54%.
Međutim, za Googloljupce nema straha. Iz gornje računice vidimo da PRETRAGE nisu isto što i POSJETE. A posjete su ono što webmastere jedino zanima. Ako Yahoo i MSN dođu i na 80% pretraga, dokle god Google bude nudio 80% referiranja Googleljupci će ostati Googleljupci.
Još bezazleniji čini se MSN-ov porast. Iako je udvostručio broj korisnika (30%) MSN u prosjeku nudi jednoznamenkasti postotak referiranja.


 

Google prvi i u siječnju

 

Googla logo - internet marketing design-ERS Sudeći po izvještajima za siječanj Google je zadržao top poziciju sa 59,3 miliona korisnika ili 39 % ukupnog broja korisnika koji koriste search engine.

Yahoo Search koji je u to doba još uvijek koristio Google rezultate pretrage uzeo je 30 % tog kolača, koliko i MSN. Yahoo je tako koristilo 45,7 a MSN 44,6 miliona korisnika.
America Online’s (AOL) također powered by Google pripalo je 15 % surfera ili 23,4 miliona.
8 % uzeo je Ask Jeeves Search ili 12,8 miliona surfera.

Zbroj postotaka veći je od 100 % jer su uračunati i surferi koji su koristili više od jedan search engine.

Google (samostalno i kao AOL) je, dakle, zadržao svoj bitan utjecan na search engine tržištu unatoč činjenici da je yahoo Googleove rezultate koje je do sada koristio odlučio zamijeniti Inktomi rezultatima.

 

Yahoo izbacio Google rezultate sa svog Yahoo Search-a

 


Yahoo vs GooglePotez koji su mnogi povezani sa search industrijom očekivali napokon se desio.
Yahoo je povukao obarač i isključio Google rezultate pretrage sa svog Yahoo Search servisa. Potez nimalo neočekivan s obzirom na činjenicu da je Yahoo još prošle godine preuzeo Inktomi Search Engine i Overture Search Advertising.

Odprilike u isto vrijeme Google je objavio da je dostigao brojku od 6 milijardi indexiranih stranica i dokumenata.

Iako Onestat statistike pokazuju kako je Google još uvijek daleko najposječeniji search engine, kad je u pitanju ukupna posječenost stvari stoje bitno drugačije;
istraživanja su pokazala kako je Google daleko iza nekih web siteova kad su u pitanju posjete koje nisu obavezno vezane za upotrebu tražilice. To je istraživanje pokazalo kako je u siječnju 152,4 miliona amerikanaca koristilo internet, kako su to prosječno činili 28,9 sati i kako su to najviše činili posječujući sljedeće sajtove:

Yahoo Portal : 110,821,000 korisnika
MSN (i Microsoft Siteovi) : 109,113,000 korisnika
Time Warner Network (AOL): 107,977,000 korisnika
eBay: 72,561,000 korisnika
Google: 60,463,000 korisnika

Kao što rekosmo, Yahoo se pozdravio sa Google rezultatima. Imajući u vidu posječenost Yahoo portala i uzlaznu putanju MSN-ova udjela u search rezultatima mnogi bi prognozirali da se Google-u ne piše dobro. Međutim, sumnjamo da je upravo to razlog Google-ovog poboljšavanja uz bazične search usluge i Groups, News, Images, Email (navodno u planu) i sl.
Prije je riječ o Googleovom upadu na Yahoo-ovo područje djelovanja nego obratno.


 

Google dosegao brojku od 6 milijardi dokumenata!

 

internet oglašavanje Google, div među tražilicama objevio je ovih dana kako je proširio svoju pretragu na 6 milijardi stranica i dokumenata. Ova brojka uključuje 4,28 miliona web stranica, 880 miliona slika, 845 miliona Usenet poruka itd.

Najveća promjena desila se kod pretrage slika. Broj slika je udvostrućen, povećana je kvaliteta pretrage i poboljšano sučelje.

Googleov search service, dakle sada uključuje:

Google Web Search (tražilica): Broj stranica koje pretražuje tražilica popeo se na 4,38 milijardi, a rezultati su relevantniji i brži nego ikad. Advanced search omogućuje korisnicima da pretražuju uz html dokumente i ostale dokumente poput PDF, MS Office i Corel dokumente.

Google Image Search (pretraga slika): Broj slika povećan je na 880 miliona, a napredna potraga omogućuje korisnicima da pretražuju slike prema veličini, formatu (jpg, gif...), boji (crno bijele, full color, grayscale) i po lokaciji ( u sklopu nekog site-a )

Google Groups: Google groups pretražuje 845 miliona poruka u više od 35 000 tematskih kategorija.

Google Print: Testni servis koji omogučuje pretragu stranica književne tematike preko naspova, naslova poglavlja, izdavača i sl.

Tu su još Google news, Froogle i mnogi testni servisi razvijani u Google labu...


 

Ljudi najviše pretražuju koristeći 2 riječi u paru

 

Google - search engine novosti OneStat, broj 1 u web analizi, objavio je kako većina korisnika pri potrazi na pretraživačima koristi fraze od dvije riječi.
Odnosi su sljedeći:

2 riječi - 32,58 % (porast od 3,6 % od travnja 2003)
3 riječi - 25,61%
1 riječ - 19,02 % (pad od 5,74 % od travnja 2003)

Isto tako, sve više ljudi u pretrazi koristi tri riječi umjesto jedne.
detaljnije bi to izgledalo:

1. 2 riječi 32.58%
2. 3 riječi 25.61%
3. 1 riječi 19.02%
4. 4 riječi 12.83%
5. 5 riječi 5.64%
6. 6 riječi 2.32%
7. 7 riječi 0.98%

 

NJEMAČKO HRVATSKI RJEČNIK I HRVATSKO NJEMAČKI ONLINE RJEČNIKDesign-ERS izrada web stranica i internet marketing
Rječnik internet pojmova


Rječnik - kompletan popis


1. Google 43,7 %
2. Yahoo 28,8 %
3. MSN Search 12,8 %

Zastupljenost upotrebe pretraživača za 2006

Trenutno online: 4
Internet promocija
 
  korcula
vela luka
Croatia Villas
Dubrovnik Croatia
Organizacija kongresa

 

apartmani hrvatska
apartmani dalmacija
apartmani dubrovnik
apartmani istra
apartmani hvar
apartmani korčula
apartmani vela luka
apartmani donjerković
apartmani deacaeli
apartmani krk
apartmani trogir
apartmani biograd
apartmani brela
apartmani makarska
apartmani mljet
apartmani pag
apartmani cavtat
apartmani vodice
apartmani brač
apartmani vis
apartmani cres
apartmani lastovo
apartmani baška
apartmani novalja
apartmani selce
apartmani zaton
apartmani otok rab
privatni smjestaj


  stolarija
zaštitna mreža za oluke
pvc stolarija
aluminijska stolarija
bravarija
aluminijska bravarija
projektiranje
limarija
arhitektura
adaptacije stanova
uređenje interijera
Apolon bazeni
  web hosting
smještaj web stranica
pristup internetu

   

  nekretnine hrvatska
nekretnine istra
nekretnine dalmacija
nekretnine zagreb
nekretnine dubrovnik
nekretnine pula
nekretnine zadar
nekretnine rijeka
nekretnine krk
nekretnine Korčula
nekretnine hvar
prodaja apartmana
prodaja nekretnina
prodaja stanova

  tisak hrvatska
jutarnji list
vecernji list
slobodna dalmacija
glas istre
novi list
zadarski list
glas slavonije

  e trgovina

  otpad
zastita
priroda
zdravlje

  pakiranje

  namještaj
kuhinje
salon namještaja

  umjeravanje
lijekovi
INTERKONT
Studio otisak
Stomatološka ordinacija
Uklanjanje celulita
Izrada terarija
Glazbala Gojmerac
 
Programiranje i dizajn: design-ERS internet marketing i izrada web stranica © desig-ERS 2003